Meeting op het strand

Nu thuiswerken steeds normaler wordt, komen mensen vooral naar kantoor om collega’s te ontmoeten, met hen samen te werken of te overleggen en om onder de mensen te zijn. Dit houdt in dat ontmoetingsruimtes, vergaderzalen en koffietuinen uitgebreid worden.

Vanuit dat oogpunt kregen wij van een van onze relaties de opdracht om een aantal koffietuinen voor hen te ontwikkelen. Onze architecten werkten in overleg met de opdrachtgever (gebruikers en directie) zes verschillende thema’s voor de koffietuinen uit: Schiphol, Beach, Future, Library, Japanse tuin en Barista.

De reden dat er koffietuinen in zes verschillende thema’s zijn ontworpen, is dat er voor iedereen een plek bij zit waar hij of zij zich prettig voelt. Heeft u zin in een kopje koffie te midden van de reuring van een luchthaven? Dan kunt u naar koffietuin Schiphol. Of waant u zich liever in ‘de toekomst’? Dan is de Future koffietuin uw plek! De mogelijkheid om gebruik te maken van zes verschillende omgevingen werkt motiverend en inspirerend voor de gebruiker.

 

Naar het strand

Het gevoel van zand tussen de tenen en de zon in uw gezicht. Zodra u koffietuin Beach instapt, kunt u direct genieten van een zonnige strandsfeer, maar vooral ook van goede koffie.

Koffietuin Beach

De stoelen met rotan details en de tafels en pantry van hout dat zo op het strand gejut zou kunnen zijn geven koffietuin Beach de uitstraling van een fijne strandtent. De kleurige surfplank aan de muur is hierbij de finishing touch.

 

In de wolken

Het plafond van de koffietuin toont een blauwe hemel met hier een daar een zonnige wolk. Daaroverheen zijn linnen doeken geplaatst, zodat een kopje koffie drinken in koffietuin Beach voelt als koffiedrinken op een zonnig terras van een mooie beachclub.

 

Koffietuin Beach

Pootje baden

Het meest bijzondere van deze koffietuin is de vloer. De levensechte overgang van strand naar zee heeft bijna als uitwerking dat u meteen uw schoenen en sokken wilt uittrekken om even lekker pootje te baden in de branding, toch?

Koffietuin Beach

“Je kunt bijna het zand tussen je tenen en de zon in je gezicht voelen!”

‘Zullen we afspreken op het strand op kantoor?’

Koffietuin Beach is sinds de oplevering een veelgebruikte ontmoetingsplek voor collega’s die veelal thuiswerken, maar die een dag(deel) naar kantoor komen om met collega’s te overleggen, brainstormen of te vergaderen. In de koffietuin is mogelijkheid tot privacy, goed meubilair om aan te werken, een goede sfeer en – niet onbelangrijk – goede koffie.

‘Zullen we afspreken op het strand op kantoor?’ klinkt ineens niet meer zo gek toch?

Ook koffietuin Schiphol en koffietuin Future zijn opgeleverd, klik op de link om het bijzondere resultaat van beide koffietuinen te bekijken,

Koffiedrinken in de toekomst – koffietuin Future

Vliegtuigen spotten tijdens overleg – koffietuin Schiphol

De koffietuinen Barista, Japanse tuin en Library zijn nog in aanbouw, maar we houden u hier op de hoogte!

Wilt u meer projecten bekijken?