Helemaal zen tussen het werken door – Japanse koffietuin

Thuiswerken is op dit moment het nieuwe normaal, maar uit onderzoek blijkt dat veel bedrijven en organisaties het thuiswerken in de toekomst (gedeeltelijk) willen blijven toepassen. Dat betekent dat mensen vooral naar kantoor zullen komen om collega’s te ontmoeten, met hen samen te werken, te overleggen en om onder de mensen te zijn. Veel bedrijven en organisaties bereiden zich op dit moment voor op deze toekomst door meer ontmoetingsruimtes, vergaderzalen en koffietuinen te realiseren.

Vanuit deze visie kregen wij van een van onze relaties de opdracht om zes verschillende koffietuinen voor hen te ontwikkelen. Onze architecten werkten zes verschillende thema’s voor de koffietuinen uit: Schiphol, Beach, Future, Library, Barista en de Japanse tuin.

De koffietuin met als thema Japanse tuin is gerealiseerd en het resultaat laten we graag aan u zien. Tijd om helemaal zen te worden in Japanse sferen!

 

In het voorjaar van 2020 is koffietuin ‘Beach’ opgeleverd, hier ziet u het zonnige resultaat.

Ook koffietuin Future is volledig in gebruik. Neem hier een kijkje in de toekomst.

Reiskriebels? In koffietuin Schiphol is de koffie ready for take-off.

 

‘Over alle details is nagedacht’

Architect Orlando Tjin Asjoe maakte het ontwerp voor koffietuin Japanse tuin. “Een koffietuin met dit thema geeft pas echt de ervaring met de associatie die het oproept. Waar denk je aan bij een Japanse tuin? Bamboe, kersenbloesem en de kleuren zwart en rood mochten niet ontbreken.”

Orlando vertelt dat over alle details in de Japanse koffietuin is nagedacht. “Op de vloer liggen tapijttegels en vinyltegels. Die zien eruit als geharkt grind, precies zoals je het tegenkomt in Japanse tuinen.”

Japanse tuin koffietuin PD Group

“Japan is ook een land van tempels. Wie aan Japan denkt, ziet ze onmiddellijk voor zich: houten gebouwen met een elegant gewelfd dak. Precies die vorm heb ik laten terugkeren in de toegangspoort naar de koffietuin. Een leuk detail is dat de krukken in de koffietuin precies dezelfde vorm als de poort hebben.”

Japanse tuin koffietuin PD Group

‘Doe mij maar een bakkie’

De architect vervolgt dat het keukenblok in de Japanse koffietuin anders is dan bij de andere koffietuinen. “Het is meer een geconstrueerd keukenblok van donkerbruin, bijna zwart hout. Aan de muur hangt een schilderij van een Japanse nachtegaal. Je waant je direct in Japan en je denkt toch ‘gezellig doe mij maar een bakkie’.”

Japanse tuin koffietuin PD Group

‘De kracht zit in de optelsom’

De Japanse koffietuin biedt werknemers de mogelijkheid om koffie te drinken, te overleggen of te werken in aparte hoekjes met een intieme sfeer. “Je kunt in een rustig hoekje tussen de bamboe en met uitzicht op de visual van de Japanse tuin tuin – mét bonsai – lekker werken. Maar je kunt ook informeel op de kussens op de rand zitten. De Japanse poort is de entree en verdeelt tevens de ruimte: aan de ene kant is het wat actiever, hier is ook de pantry. En aan de andere kant is het rustiger, met tafels en privéhoekjes.”

 

Volgens Orlando Tjin Asjoe zit de kracht van de koffietuinen in de optelsom. “In dit ene gebouw zijn zes verschillende koffietuinen met elk een ander thema. Elke koffietuin roept een ander gevoel op. Je kunt dus kiezen waar je je koffie gaat drinken. Heb je behoefte aan rustig en intiem? Dan kies je voor de Japanse tuin. Zin in een strakke en gestroomlijnde sfeer? Dan is koffietuin Future zeer geschikt. En ben je in een zonnige bui? Breng een bezoekje aan koffietuin Beach!”

 

Koffietuinen Barista en Library zijn nog in aanbouw. Uiteraard houden we u hier op de hoogte van de vorderingen.

 

 

Wilt u meer projecten bekijken?