Sssst! De VPRO is weer een ssstukje ssstiller.

 

Een prachtige, grote, open ruimte, met verschillende niveaus, om goede brainstormsessies of redactievergaderingen te houden. Dat is De Rode Loper ruimte van de VPRO in Hilversum. Er was alleen een kleine ‘maar’. De ruimte was vaak leeg, want bijna niemand maakte er gebruik van. De reden hiervoor was de akoestiek van de ruimte. Deze was zo matig, dat de ruimte oncomfortabel was om in te werken.

Met deze hulpvraag zocht de VPRO dan ook contact met PD Group. “We willen dat de Rode Loper ruimte weer een prettig werkbare plek wordt, met goede akoestiek. We willen optimaal gebruik kunnen maken van de capaciteit van de ruimte, met behoud van de originele architectuur.”
Een mooie opdracht, die PD Group graag tot uitvoer bracht!

 

Groen

Om de leefbaarheid van de Rode Loper ruimte te verbeteren zijn er wandpanelen van hergebruikte en duurzame materialen geplaatst. We ontwierpen op basis van Biophilic Design een grote greenwall van platmos, bolmos, eikenschors en rendiergras. Daarbij werden ook sanseveria’s geplaatst, die zowel de sfeer als de akoestiek ten goede komen. De originele architectuur van de ruimte is in stand gehouden: alle originele hoeken en bijzondere lichtinvallen geven deze ruimte juist karakter en dat moest behouden blijven.

Dat onze missie om van de Rode Loper een beter werkbare omgeving te maken is gelukt, blijkt wel uit de bedrijvigheid die sinds de oplevering in de ruimte plaatsvindt. Medewerkers van de VPRO geven aan dat ze de Rode Loper nu een prettige plek vinden om te werken en te overleggen, ze beoordelen de ruimte in een enquete zelfs met een ‘uitstekend’. De ruimte wordt weer volop benut!

Wilt u meer projecten bekijken?