De groene transformatie van parkeergarage Amstelveen

Parkeergarage Amstelveen

In het kloppende hart van het oude Amstelveen realiseert PD Group een grootschalige transformatie van het Raadhuis. Samen met architect Orlando Tjin Asjoe is gewerkt aan de laatste afronding in dit renovatieproject – de vernieuwing van de parkeergarage. Wie nu zijn auto, fiets of motor parkeert, komt in een aangename omgeving met helder licht. PD Group creëerde een frisse, uitnodigende plek die aansluit bij de eerdere verbouwing van de kantoren en vergaderruimtes van het Raadhuis. Daarbij werd niet alleen gekeken naar functionaliteit, maar ook naar beleving.

Het doel was om een overzichtelijke omgeving te realiseren met een duidelijke routing. Er is gekozen voor kort kunstgras om een grens te vormen tussen de parkeerplekken voor auto’s en de ruimte voor fietsen. Deze groene elementen dienen niet alleen als visuele scheiding, maar behouden ook de ruimtelijkheid van de parkeergarage. Het groen is doorgetrokken naar de vloer, met parkeervakken die afwijken in kleur om verschillende zones aan te geven. Ook zijn er duidelijk, gemarkeerde plekken voor allerlei verschillende soorten fietsen.
Het eindresultaat is een waardevolle toevoeging aan het gerenoveerde Raadhuis van Gemeente Amstelveen en opnieuw een afgerond project waar PD Group trots op kan zijn.
Foto’s van Hannes Design.

Vaardigheden

Gepubliceerd op

25 april 2024