header koffietuin Library

Koffie en de krant, in een fijne fauteuil

Op dit moment is PD Group bezig met een grootschalige verbouwing van het gemeentehuis in Amstelveen. Doordat thuiswerken steeds meer deel uitmaakt van de werkweek, is het kantoor bij uitstek een plek geworden om collega’s te ontmoeten, met hen samen te werken, te overleggen en om onder de mensen te zijn.

Vanuit dat oogpunt zijn er zes koffietuinen in het ontwerp van het gemeentehuis in Amstelveen opgenomen. Onze architecten werkten zes verschillende thema’s voor de koffietuinen uit: Schiphol, Beach, Future, Library, Japanse tuin en Barista.

Bekijk hier koffietuin Schiphol, Beach, Future en Japanse tuin.

Inmiddels is ook Koffietuin Library klaar en we doen graag een spreekwoordelijk boekje open om het resultaat aan u te laten zien.

PD Group koffietuin Library

‘Even de dagelijkse kantooromgeving ontvluchten’

Architect Orlando Tjin Asjoe maakte het ontwerp voor koffietuin Library. Hij vertelt: “Deze koffietuin is net als de andere vijf koffietuinen bedoeld om even aan de dagelijkse kantooromgeving te ontvluchten en je terug te kunnen trekken in een andere omgeving. Iedereen heeft het soms nodig om even afstand te nemen, om daarna weer een objectieve, frisse blik te hebben. Daarvoor is koffietuin Library heel geschikt.”

 

‘Oude boeken en groen gekapte leeslampjes’

Koffietuin Library, de naam zegt het eigenlijk al, is gemaakt in stijl van een bibliotheek. “Je kent die sfeer wel”, zegt Tjin Asjoe met en dromerige klank in zijn stem. “Zo’n oude bibliotheek waar een stilte heerst en geluiden gedempt worden door Perzische tapijten. Waar mensen zwijgzaam in boeken verdiept zijn, zittend in doorleefde fauteuils. Kranten worden gelezen in het schijnsel van groen gekapte leeslampjes. Het binnenvallende zonlicht wordt gebroken door brede houten lamellen en schijnen op het met Schotse ruit gedessineerde tapijt. En waar gedempte stemmen geanimeerde gesprekken voeren, geobserveerd door hun illustere voorgangers die tevreden uit hun lijsten het schouwspel aanzien.” Hij glimlacht. “Voel je de sfeer?”

 

‘Oase van rust’

En precies die sfeer roept koffietuin Library op. Op verschillende plekken staan grote, fijne fauteuils om heerlijk onderuit met een kop koffie de krant te lezen. De groen gekapte leeslampjes, het met Schotse ruit gedessineerde tapijt en de houten lamellen die Tjin Asjoe al aanhaalde, zijn allemaal aanwezig.

 

“De bar is van diepbruin marmer, afgezet met messing. Je krijgt je koffie dus in stijl. Koffietuin Library is echt bedoeld om even een andere belevingswereld in te stappen. Een rustige plek waar je de krant of een boek kunt lezen om te ontspannen. Of je trekt je even terug om de zakelijke stukken die je nog moet lezen in alle rust tot je te nemen. Uiteraard met een goede kop koffie. En daarna laat je deze oase van rust weer achter de gecapitonneerde deuren en kun je weer over tot de orde van de dag.”

Bekijk hieronder alle afbeeldingen van koffietuin Library, de foto’s spreken boekdelen!

 

Wilt u meer projecten bekijken?