Een huiselijke omgeving voor werkzoekenden

Werkplein Amstelveen

Het vinden van een baan kan voor sommige mensen een uitdaging zijn. De Gemeente Amstelveen heeft daarom een innovatieve stap gezet om werkzoekenden te ondersteunen. Met hulp van PD Group en architect Orlando Tjin Asjoe is er een nieuw werkplein gerealiseerd binnen het Raadhuis dat niet alleen functioneel is, maar mensen die op zoek zijn naar een baan verwelkomt in een warme en huiselijke omgeving.

Een warm welkom en informele sfeer

Het werkplein is ontworpen om werkzoekenden een comfortabele en gastvrije plek te bieden. In plaats van een traditionele balie of receptie, worden bezoekers ontvangen bij een bar, waar een medewerker beschikbaar is om hen te begeleiden. Er zijn diverse mogelijkheden gecreëerd om het gesprek in een huiselijke sfeer voort te zetten, bijvoorbeeld in de vintage huiskameropstelling, compleet met makkelijke stoelen. Deze elementen dragen bij aan een ontspannen omgeving waarin mensen zich op hun gemak voelen en openlijk kunnen praten over hun zoektocht naar werk. Voor de meer vertrouwelijke gesprekken zijn er ook diverse overlegruimtes beschikbaar gesteld. Deze ruimtes zijn zorgvuldig ontworpen om dezelfde warme en ongedwongen sfeer te behouden, zodat werkzoekenden zich vrij voelen om hun persoonlijke en professionele uitdagingen te bespreken.

Circulaire elementen verwerkt in interieurontwerp

Een bijzonder aspect van het interieurontwerp is het gebruik van warme houten wandafwerking, afkomstig van de buitengevel van het Raadhuis zelf. Tijdens de renovatie is deze houten bekleding apart gehouden en opnieuw gebruikt in verschillende interieurelementen van de grote verbouwing. Nu dus ook in het werkplein. Dit is niet alleen gedaan vanuit een duurzaamheidsoogpunt, maar ook om verbinding te houden tussen het historische karakter van het Raadhuis en de moderne renovatie.

Ronald de Ligt – eigenaar PD Group – over het resultaat; “Het werkplein in het Raadhuis van Gemeente Amstelveen functioneert als een centrum voor werkzoekenden, maar is ingericht als een levendig en gastvrij gemeenschapscentrum. We zijn trots op dit project en blij dat we hebben kunnen bijdragen aan een plek waar werkzoekenden zich thuis kunnen voelen en de ondersteuning kunnen vinden die ze nodig hebben om hun professionele doelen te bereiken.”

Foto’s van Hannes Design

Vaardigheden

, , ,

Gepubliceerd op

1 mei 2024