Interactief vergaderen met een geweldig uitzicht

 

“Eerst was het een saaie vergaderkamer. Een standaard tafel met standaard stoelen, niet veel bijzonders. Het enige dat wel bijzonder was, was het uitzicht.: Facilitair manager Paul van Zelst, van Port of Amsterdam, blikt terug op hoe de projectkamer er een jaar geleden uitzag. “Tegenwoordig werken we bij Port of Amsterdam veel in teams. Bij die vorm van werken wilden we deze projectkamer wat beter laten passen, zodat kleine groepen afgezonderd aan een gezamenlijk project kunnen werken. We zijn in contact gekomen met PD Group en toen is het balletje gaan rollen.”

PD Group heeft een ontwerp gemaakt voor de projectkamer. In een ruimte die gebruikt wordt voor overleggen, brainstormen en samenwerken zijn verschillende faciliteiten nodig. Dat uitgangspunt is de basis geweest tijdens de ontwerpfase. Toen het ontwerp was goedgekeurd – want het hele traject gaat in samenspraak – is gestart met de realisatie.

De projectkamer

In het midden van de ruimte is een zit-sta vergadertafel geplaatst. Zo kan er naast een kort – informeel – overleg, dat vaak staand wordt uitgevoerd, ook zittend worden vergaderd en gewerkt.
Van een van de muren is een magnetische blackboard wand gemaakt. Tijdens brainstorm- en scrumsessies kan hier gebruik van worden gemaakt om notities te maken. Bij het raam zijn drie zit-sta werkplekken. Hier kan beeldschermwerk gedaan worden met een adembenemend uitzicht over het IJ.

Tegen de wand staat een maatwerk kast met daarin onder andere een interactief scherm voor presentaties, conference calls en overleggen. Om de ruimte af te kunnen sluiten is een glazen wand geplaatst die is voorzien van een akoestisch viltendoek. Met dit viltendoek kan meer privacy gecreëerd worden en het heeft tevens positieve invloed op de akoestiek.

Naast de projectkamer is een pantry. PD Group heeft daar de grijze vloerbedekking vervangen voor een PVC vloer. Deze harde vloer loopt deels onder de glazen wand door de projectkamer in, een mooi detail! In de projectkamer gaat de vloerbekleding over in tapijt.

Gewilde werkplek

In de projectkamer kan het klimaat goed geregeld worden, ook daar heeft PD Group aan bijgedragen. De volledige nieuwe inrichting van de kamer – en het spectaculaire uitzicht over het IJ – maakt dat de kamer nu optimaal gebruikt wordt, precies zoals de bedoeling is!

Samenwerking

Paul van Zelst: “De samenwerking met PD Group vond ik voortreffelijk. Ze denken echt met je mee, komen met goede ideeën en oplossingen en ze zijn flexibel. We gaan zeker vaker samenwerken met PD Group!”

Over Port of Amsterdam

De Port of Amsterdam is een zelfstandig havenbedrijf dat zowel binnen als buiten het Noordzeekanaalgebied werkt. Het bedrijf houdt zich de laatste jaren erg bezig met duurzaamheid in de breedste zin van het woord. Op het gebied van logistiek en bereikbaarheid stimuleert het bedrijf transport via water en spoor. En door digitaal te denken en te werken, helpt Port of Amsterdam hun klanten hun (logistieke) processen sneller, slimmer en schoner in te richten. Maar ook op kleinere schaal wordt milieubewust gewerkt: zo zijn bijvoorbeeld alle vergaderstoelen van het bedrijf sinds kort circulair. Door middel van ‘social return’ en ‘Emma at work’ draagt Port of Amsterdam ook op maatschappelijk gebied een aardig steentje bij.

Wilt u meer projecten bekijken?