Circulair bouwen: de nieuwe entree van Gemeente Amstelveen

Het is zover! Bezoekers en personeel van Gemeente Amstelveen kunnen vanaf nu gebruik maken van een nieuwe entree. In de vernieuwde hal van het Raadhuis vind je een groene oase waar burgers ‘thuis kunnen komen’.

Op de begane grond is zoveel mogelijk circulair gebouwd. Een ontwerp- en bouwstrategie, die gericht is op het reduceren van de milieu-impact van de bouwsector. Een uitdaging, maar één die PD Group graag aanging, toen we werden gevraagd de entree van de Gemeente Amstelveen te verbouwen in lijn met het eerder geopende kantoorpark op de bovenverdieping. Het cederhout aan de buitenkant van het Raadhuis voldeed niet langer aan het huidige bouwbesluit en moest worden vervangen voor een veiliger en duurzaam alternatief.


PD Group werkte samen met architect Orlando Tjin-Asjoe voor het interieurontwerp van de entree, waarbij het cederhout een tweede leven heeft gekregen. Het oude hout is opnieuw verwerkt in de publieksruimte en niet meer te herkennen met zijn nieuwe, frisse look! De houten panelen sluiten mooi aan bij het moderne, groene ontwerp van de hal, dat een oase is van planten, licht en rust. Er zijn genoeg wachtruimtes en zitplaatsen waar burgers vanaf nu terecht kunnen om hun zaken met de gemeente te regelen, onder het genot van een kwalitatieve kop koffie.

Bekijk in de fotogalerie het eindresultaat van de transformatie van de publieksruimte van het Raadhuis.

Vaardigheden

, , , , ,

Gepubliceerd op

18 april 2023