NRC Media vergadert en eet nu in een oase van rust en groen

In de zomer van 2021 benaderde NRC Media de PD Group met de vraag om hun bestaande kantoorindeling aan te passen. Met de herinrichting wilde NRC Media een kantooromgeving creëren waar alle medewerkers nog prettiger, efficiënter en gezonder kunnen samenwerken.

Ontmoetingsverdieping

Bij de herinrichting van de kantoorruimte heeft PD Group verschillende zones en flexibele werkplekken gemaakt en bij de materiaalkeuze specifiek gekeken naar duurzaamheid en levensduur. In de eerste fase van het project lag de focus op de werkplekken en vergaderruimtes. Toen deze afdelingen succesvol waren opgeleverd, was het tijd voor de volgende fase: de ontmoetingsverdieping. Op de zesde verdieping in het prachtige kantoorpand moesten ruimtes komen voor formele ontmoetingen, bijvoorbeeld in de vergaderzaal, maar informeel ontmoeten was het uitgangspunt.

Een oase van rust en natuur

In het ontwerp van architect Orlando Tjin-Asjoe de afdeling stonden het fantastische uitzicht over Amsterdam en groeninrichting centraal. Het doel was om een oase van rust en natuur te creëren. Bij het betreden van de vernieuwde verdieping wordt men direct begroet door een overvloed aan natuurlijke elementen. Grote ramen strekken zich uit van vloer tot plafond, waardoor het adembenemende uitzicht op het centrum van de stad wordt onthuld. Het kleurenpalet van de verdieping is zorgvuldig gekozen om een ontspannende sfeer te creëren. Natuurlijke tinten zoals zachte groenen, zandtinten en rustgevende blauwgrijstinten domineren de ruimte. Deze kleuren worden aangevuld met levendige accenten van planten die de ruimte tot leven brengen en een gevoel van vitaliteit toevoegen.

Vergaderen in stijl

De nieuwe vergaderruimtes zijn een perfecte combinatie van formaliteit en functionaliteit. Strakke lijnen en eigentijdse meubels zorgen voor een professionele uitstraling, terwijl het uitzicht door de grote ramen een inspirerende omgeving biedt. Beide dragen bij aan een verfrissende en stimulerende vergaderervaring.

Stijlvol en eigentijds interieur

Het nieuwe restaurant is nu een uitnodigende ontmoetingsplek, waar medewerkers kunnen genieten van hun ontbijt, lunch en diner en ontspannen kunnen koffiedrinken met collega’s. Het restaurant is ontworpen met het oog op comfort, gezelligheid en de bevordering van een gevoel van saamhorigheid. Het interieur is stijlvol en eigentijds, met comfortabele zitplaatsen en een harmonieuze mix van kleuren en texturen. Het meubilair op de verdieping is ergonomisch en comfortabel, van natuurlijke materialen zoals hout die worden gecombineerd met moderne ontwerpen. De zitplekken zijn zorgvuldig geplaatst zodat optimaal geprofiteerd kan worden van het uitzicht.

Het belang van groeninrichting

Bij de PD Group geloven we dat een groene omgeving niet alleen sfeer brengt, maar ook bijdraagt aan een gezondere en productievere werkomgeving. Op strategische plekken zijn over de gehele verdieping groene elementen geïntegreerd. De beplanting zorgt niet alleen voor een visueel spektakel, maar verbetert ook de luchtkwaliteit en draagt bij aan een gezondere werkomgeving.

Meer informatie

Inmiddels genieten de medewerkers naar volle tevredenheid van de nieuwe ontmoetingsverdieping. Mocht je net als NRC Media je medewerkers een omgeving willen bieden die hun de mogelijkheid geeft om te werken en ontspannen op een manier die bij hen past, neem dan gerust contact op met onze experts voor al je vragen over specificaties, opties en prijzen.

Bekijk in de fotogalerie het resultaat van de transformatie van de bovenste verdieping van het kantoor van NRC Media.

Vaardigheden

Gepubliceerd op

13 juli 2023