PD Group heeft de opdracht gekregen om het interieurontwerp te maken voor het nieuwe kantoor van Zeehaven IJmuiden N.V. Het bedrijf verhuist over enkele maanden naar het pand aan de Dokweg, waar tot voor twee jaar geleden nog een Rabobank was gevestigd. Onze architect Suzanne Wielart heeft de taak om een duurzame en fijne werkomgeving te creëren waar de directie en medewerkers van de Havendienst en (visafslag)administratie intrekken.

Het nieuwe kantoorgebouw van de Zeehaven IJmuiden staat aan de Dokweg en is ooit ontworpen door de architect als een schip aan de kade op het water. De delen ‘kade’ en ‘schip’ van het pand zullen worden verhuurd en het havenbedrijf komt – hoe kan het ook anders – in het gedeelte “water” te zitten. Dit deel van het pand zal door PD Group worden getransformeerd tot een kantoor waarin de medewerkers van Zeehaven IJmuiden N.V. zich herkennen en in een plezierige werkomgeving thuis voelen.

Een circulair interieurontwerp als uitgangspunt

PD Group vindt het belangrijk dat haar interieurontwerpen zoveel mogelijk vanuit een circulaire gedachte worden gemaakt. Daar is architect Suzanne Wielart zelf ook voorstander van. “Circulair ontwerpen betekent voor mij materialen hergebruiken en zo min mogelijk afval produceren. Hierin is het belangrijk om aan het begin van het proces de juiste keuzes te maken en aan te sturen op een duurzaam resultaat, om zo de druk op het milieu te verlagen.”

PD Group zal bij het interieurontwerp van Zeehaven IJmuiden N.V. zoveel mogelijk materialen hergebruiken en de bestaande ruimte respecteren. De bestaande wanden, vloerafwerking en het meubilair krijgen opnieuw een functie in het kantoor. Zowel Zeehaven IJmuiden N.V. als PD Group hebben duurzaamheid hoog in het vaandel. Dit was dan ook één van de redenen voor de samenwerking.

“We kennen PD Group vanwege hun eerdere betrokkenheid bij een collega havenbedrijf en specifieke deskundigheid bij de inrichting van een operatiecentrum voor een havenbedrijf. We hebben er alle vertrouwen in dat PD Group ons ontzorgt en voor een tijdige realisatie van de nieuwe huisvesting zorgdraagt,” aldus Peter van de Meerakker, directeur Zeehaven IJmuiden.

Een fijne werkomgeving voor iedereen

Ronald de Ligt, directeur PD Group, was blij met de samenwerking: “We kijken ernaar uit om samen met Zeehaven IJmuiden N.V. een fijne werkomgeving te realiseren, waarin haar werknemers zich thuis zullen voelen en hun de ruimte biedt om in alle rust te werken.” Wanneer PD Group het interieurontwerp oplevert, zal daarna ook spoedig de verbouwing starten. Voor de zomer vindt de verhuizing van de Halkade 4 naar Dokweg 17 plaats. Wil je op de hoogte gehouden worden van de ontwikkelingen van dit project? Neem dan contact met ons op.

Share This