Het coronavirus houdt de wereld de laatste weken flink bezig. In Nederland zijn al veel maatregelen getroffen, zo geldt voor iedereen in Nederland: blijf thuis als je klachten hebt zoals neusverkoudheid, hoesten, keelpijn of koorts. En mijd sociaal contact. 

Waar sommige bedrijven kiezen voor een tijdelijke ‘lockdown’, zijn er ook genoeg bedrijven die maatregelen treffen om een hygiënische werkomgeving te realiseren, waardoor het gevaar op een coronabesmetting geminimaliseerd wordt.

Hygiënische werkplek

Werkgevers zijn verplicht om te zorgen voor een veilige en gezonde werkplek. De hygiënerichtlijnen van het RIVM zullen inmiddels dan ook door de meeste organisaties gedeeld zijn met alle medewerkers: niezen in de elleboog, desinfecterende alcoholgel en papieren zakdoekjes gebruiken. 

Maar er zijn meer dingen die u als werkgever én werknemer kunt doen, om voor een optimaal hygiënische werkomgeving te zorgen. Wij helpen u op weg met drie praktische tips.

voorkom coronabesmetting met een hygiënische werkplek

1. Desinfecteer werkplekken met OxyDes

Ten tijden van een epidemie is het belangrijk om extra te letten op schone contactvlakken. Dat zijn de kritische plekken waar de overdracht van ziekteverwekkers het vaakst plaatsvindt.

Een zeer bijzonder desinfecteermiddel geschikt om flexibele werkplekken snel en grondig te reinigen is OxyDes.

PreSpec OxyDes is een desinfecteermiddel met als werkzame stof O3. Dit middel is afhankelijk van de belasting tot wel 30 dagen werkzaam. Bij intensief gebruik wordt geadviseerd om dit product een keer per week te gebruiken. Het desinfecteermiddel is biologisch afbreekbaar in water en zuurstof; er is geen residu in het afvalwater.

Luxe boardroom van alle gemakken voorzien.

2. Ventileer de werkruimte goed

Laat eens wat vaker een frisse wind waaien door de kantoortuin, de werkplaats of elke andere binnenwerkplek. Na niezen of hoesten in een slecht geventileerde ruimte blijven de virusdeeltjes namelijk in de lucht zweven. En die ademt iedereen vervolgens weer in. Ventileren schoont de binnenlucht op en dat maakt de kans kleiner om besmette vochtdruppeltjes in te ademen.

corona maatregelen ventileer uw werkplek

3. Antibacterieel werkblad

Een schoon en bacterievrij bureaublad helpt om verspreiding van het coronavirus te voorkomen. Een ‘gewoon’ bureaublad wordt snel plakkerig, er komen vetvlekken op en bacteriën verzamelen zich. Dit is vaak niet eens zichtbaar. Met een FENIX werkblad is dit allemaal verleden tijd.

FENIX kent een bijzonder productieproces, waarbij nanodeeltjes en acrylhars worden uitgehard doormiddel van elektronenstralen. Ook is het materiaal voorzien van een meerlaagse coating. Het oppervlak is gesloten en beschikt over antibacteriële eigenschappen, waardoor het erg hygiënisch is.

Tot zover onze tips. Hoe gaat u om met de coronamaatregelen in uw werkomgeving? Kunnen wij u ergens bij helpen? Neem dan gerust contact met ons op.

Gemeente Amstelveen Het Lagerhuis welzijn en duurzaamheid
Share This