PD Group heeft de Europese aanbesteding voor kantoorinrichting en advies van de gemeenten Amstelveen en Aalsmeer gewonnen. De gemeenten en PD Group gaan hiermee een samenwerking voor minimaal 5 jaar aan.

De gemeenten Amstelveen en Aalsmeer zijn vooruitstrevende, groene gemeenten en hebben een grote aantrekkingskracht op mensen en bedrijven door hun ligging dichtbij Amsterdam en Schiphol. De gemeente Amstelveen heeft een ambtelijke samenwerking met Aalsmeer en samen bedienen de gemeenten ruim 115.000 inwoners.

Inspiratie voor een uniek design

Ronald de Ligt, directeur PD Group: “Kantoorinrichtingen krijgen steeds meer een huiselijk karakter en duurzaamheid, vitaliteit en digitalisering spelen een grotere rol. Wij hebben gekozen voor een ontwerp waarin deze aspecten terugkomen, gecombineerd met een vertaling van de identiteit van beide gemeenten. In het ontwerp is er gekozen voor modulaire producten en duurzame materialen met een langere levensduur. Maar niet alleen hebben wij oog voor de inrichting, juist het menselijke aspect speelt een grote rol. Wij maken een huisvestingsanalyse van de behoeften en de impact daarvan op de medewerkers. Samen met de nieuwste technieken verwerken wij dit in het ontwerp. Daarnaast begeleidt een cultuurspecialist de medewerkers bij de nieuwe manier van werken. Wij zijn trots dat wij de komende vijf jaar onze prettige samenwerking met de gemeenten Amstelveen en Aalsmeer mogen voortzetten.”

Toekomstbestendig ontwerp

Olav de Boer, designer: “Het rijke verleden van beide gemeenten, de ligging aan de Poel en het groene imago van Amstelveen hebben we laten terugkomen in het ontwerp en de materiaalkeuze. In de vloer is bijvoorbeeld een lijnenspel van groen en water verwerkt. In het ontwerp hebben we ondanks de grote vloeroppervlakte met veel open offices toch kleinschaligheid en menselijke maat weten te creëren. Gesloten concentratieruimtes zijn gecombineerd met (informele) break-out plekken en actieve werkplekken met zit-sta bureaus. We hebben op deze manier een kantooromgeving gecreëerd die aantrekkelijk is voor de huidige medewerkers maar die ook toekomstbestendig is.”

PD Group – Passion for Design – is een allround projectbureau voor interieur design en turn-key projecten en biedt innovatieve, creatieve en duurzame totaaloplossingen voor huisvestingsvraagstukken; van de inrichting van een kantoor tot de verbouwing en verhuizing naar een ander pand. PD Group verzorgt al jarenlang met toewijding en passie projecten voor haar relaties.

PD Group
Weesp, 4 juli 2017

Share This