In juni opent het eerste Erik Scherder Huis in de Baarsstraat in Amsterdam op initiatief van het Daan Theeuwes Fonds en prof. dr. Erik Scherder. Hier worden jongeren met ernstig niet-aangeboren hersenletsel op weg geholpen naar hun maximale zelfstandigheid. PD Group was een van de sponsoren van het initiatief.

Een nieuwe kans voor jongeren met hersenletsel

Het Erik Scherder Huis is er voor jongeren (16-35) die na hun revalidatietraject nog steeds niet optimaal hersteld zijn, maar waarvoor de ‘gewone’ zorg wel ophoudt. Hun oude toekomst is veranderd en ze moeten nu op zoek naar een nieuwe toekomst. In het Erik Scherder Huis kunnen deze jongeren een jaarprogramma volgen dat gericht is op een zo optimaal mogelijke terugkeer in de maatschappij. Hier kan er 5 dagen per week een intensief dagprogramma worden gevolgd waarbij soft-skills en executieve functies worden (her)ontwikkeld en studie- en werktrajecten worden geïnitieerd. Maar er is ook ruimte voor ontspannen, sport, sociale activiteiten en contact met lotgenoten.

Hulp van vrijwilligers en sponsoren

Tussen eind maart en eind mei wordt het Erik Scherder Huis verbouwd. Het pand beslaat ruim 700 m2 in Amsterdam, vlakbij het Haarlemmermeer station in stadsdeel Zuid. Gezien de aard van het project is er relatief weinig budget en moet een groot deel van het Erik Scherder Huis gerealiseerd worden door vrijwilligers en sponsoren. PD Group draagt dit initiatief en de jongeren met hersenletsel een warm hart toe. Er werd daarom ook geen moment getwijfeld om hieraan een steentje bij te dragen. PD Group ging een sponsorship aan om het Erik Scherder Huis op weg te helpen. Het eindresultaat laat nog even op zich wachten, maar het beloofd iets moois te worden. We hopen dat personeel, de vrijwilligers en jongeren zich hier straks thuis zullen voelen.

Houdt onze projecten in de gaten voor het laatste nieuws rondom het Erik Scherder Huis.

Bekijk alvast de website www.erikscherderhuis.nl voor meer informatie over het nieuwe initiatief.

Share This