Herkent u dit: de verwarming staat aan op kantoor en het is ‘gewoon’ 20ºC, maar toch hebben mensen het koud. Ze vragen of de verwarming hoger mag. Misschien wordt er zelfs geklaagd over een droge keel en droge ogen? Dan kan het zijn dat het werkklimaat in uw werkomgeving niet optimaal is.

Klimaatsensor

PD Group heeft een klimaatsensor om de ‘gezondheid’ van uw bedrijfsruimte te meten en te monitoren. Deze gegevens worden omgezet in een makkelijk leesbare rapportage. Met deze rapportage kan een E/W installateur uw verwarmings- en airco-installatie opnieuw instellen, om een zo optimaal mogelijk werkklimaat te creëren op kantoor. 

Hoe werkt dit?

De sensoren meten VOS-waarden (Vluchtige Organische Stoffen), CO2, luchtvochtigheid, temperatuur en optioneel fijnstof. Door de koppeling van de sensoren met een webapplicatie geven de gemeten waarden inzicht in het leefklimaat. Ook kan deze sensor gekoppeld worden aan diverse protocollen van een gebouw.

Een gezond werkklimaat verbetert productiviteit

Onze klimaatsensor kan problemen met uw klimaatsysteem oplossen door deze inzichtelijk te maken en ervoor te zorgen dat er bij u in het gebouw een perfect binnenklimaat gerealiseerd wordt op ieder moment van de dag. Dit zal direct positieve gevolgen hebben voor de productiviteit van uw medewerkers. Ook dragen we op basis van de gekregen gegevens de juiste kostenverlagende oplossingen aan voor ieder klimaatsysteem in uw gebouw.

klimaatsensor

Verbeter het werkklimaat

U kunt zelf al een heleboel doen om het klimaat in uw werkomgeving te verbeteren. Bijvoorbeeld met een groene roomdivider. Dit is een mobiele en circulaire manier om op iedere gewenste plek in uw werkomgeving meer groen aan te brengen.

Het nut van deze groene roomdivider? In eerste instantie is het gewoon sfeerverhogend en mooi. Maar er is nog een groot voordeel: Planten halen giftige stoffen uit de lucht, breken ziekmakende gassen af en geven er schone lucht voor terug. Zo zorgen ze voor een schoner binnenklimaat en vitale werkomgeving.

Groene roomdivider
Groene roomdivider

Een andere manier om vast een beetje bij te dragen aan een beter werkklimaat is een waterwand. Dit is namelijk de ideale oplossing om luchtvochtigheid binnen een kantooromgeving te verbeteren en fijnstof te verminderen. Door een lage luchtvochtigheid en een te hoge concentratie aan fijnstof of formaldehyde krijgen mensen een droge keel of droge ogen. Hogere luchtvochtigheid zorgt voor een warmere gevoelstemperatuur.

Naast dat een waterwand dus diverse problemen kan oplossen, creëert het ook nog een prettige werkomgeving en zorgt het voor extra beleving binnen iedere werkplek of kantooromgeving. Win win!

waterwand
Waterwand

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden van deze klimaatsensor voor uw bedrijf? Of wilt u meer weten over de groene roomdivider of de waterwand? Neem gerust contact met ons op, we maken graag een afspraak met u om u er alles over te vertellen.

Share This