Het vakblad Binnenlands Bestuur heeft in de laatste editie uitgebreid aandacht besteed aan de enorme transformatie van het interieur van het gemeentehuis in Amstelveen die door PD Group wordt uitgevoerd.

Binnenlands Bestuur schreef op 23 augustus 2020:

Amstelveen moderniseerde het veertig jaar oude gemeentehuis. Er kwamen nieuwe kantoorapps, bureaus met sensoren en de koffie werd beter. Waar veel gemeenteambtenaren tot 2021 gedwongen thuiswerken, zitten in Amstelveen ruim 250 medewerkers coronaproof op hun werk.

Wie in Almere is opgegroeid, herkent in het gemeentehuis van Amstelveen de typische bouw van eind jaren ’70, begin jaren ’80. Het lijkt namelijk op de inrichting van de wijken van Almere­Haven. Waarschijnlijk was dat toen heel vernieuwend. Inderdaad, het gemeentehuis is in 1980 opgeleverd en, net als in Almere-Haven, is het gemakkelijk om er de weg kwijt te raken. Toch moet het gebouw van 9000 vierkante meter nog tien jaar mee. Om die tijd goed door te komen is gekozen voor een ingrijpende modernisering. Kosten: 10 miljoen euro, inclusief onderhoud. Om een einde te maken aan de vele onrustige verhuisbewegingen in het toch steeds krapper aanvoelende gemeentehuis is gekozen voor een transformatie naar kleine units zonder gangen. (…)

Bij PD Group zijn we ontzettend trots dat een gerenommeerd vakblad als Binnenlands Bestuur zo’n mooi artikel schrijft over een project dat door ons wordt uitgevoerd.

Overigens gebeurt de transformatie van het gemeentehuis in Amstelveen gefaseerd en zijn de werkzaamheden nog in volle gang. Op dit moment wordt onder andere een koffietuin gerealiseerd met het thema ‘future’. We kunnen hierover nog niet te veel vertellen, maar zeer binnenkort zal de oplevering van deze koffietuin plaatsvinden. We zullen dan uiteraard mooie foto’s laten zien!

Tevens wordt er in het gemeentehuis Amstelveen gewerkt aan grote ruimte, waar medewerkers elkaar op een inspirerende manier kunnen ontmoeten. Dit belooft werkelijk heel bijzonder te worden, maar ook hierover later meer.

Lees ook:

Share This