Het NEMO Science Museum in Amsterdam heeft PD Group de opdracht gegeven om hun kantoor te transformeren naar een inspirerende en efficiënte werkomgeving. PD Group heeft een herinrichtingsplan ontwikkeld dat zich richt op verschillende zones en flexibele werkplekken. Bij de materiaalkeuze is nadrukkelijk gekeken naar duurzaamheid en levensduur, wat bijdraagt aan een milieuvriendelijk en toekomstbestendig kantoor.

Architectonische visie: natuur en ruimte

Het ontwerp, onder leiding van architect Suzanne Wielart, legt de nadruk op natuur en ruimte. Een fris en uitnodigend kleurenschema, samen met ‘bubbles’ voor geconcentreerd werken en kleine overleggen, zorgen voor een perfect gebalanceerde werkomgeving.

Een nieuwe kantoortuin

Een belangrijk aspect van het ontwerp was de creatie van een functionele en serene kantoortuin. Voorheen bood de open ruimte weinig mogelijkheden voor geconcentreerd werken of kleine overleggen. PD Group heeft dit aangepakt door een thema te introduceren waarin groene velden als vloer, frisse witte meubels en akoestische lampen die doen denken aan de Nederlandse lucht met wolken, centraal staan.

Daarnaast is er bijzondere aandacht besteed aan de verbetering van de lichtkwaliteit en akoestiek. Door gebruik te maken van natuurlijke lichtbronnen en strategisch geplaatste akoestische panelen en verlichting, wordt een werkomgeving gecreëerd die zowel visueel als auditief prettig is. Het eindresultaat zal een kantoor zijn dat zowel functioneel als aangenaam is. Door de strategische positionering van kasten, bureaus en ‘bubbles’ kunnen medewerkers in alle rust en efficiëntie werken.

Uitvoering en projectmanagement

Naast het ontwerp heeft PD Group ook de verantwoordelijkheid gekregen voor de uitvoering van het project, inclusief projectmanagement. Dit waarborgt een naadloze overgang van plan naar realiteit, waarbij elk detail zorgvuldig wordt bewaakt.

Het vernieuwde kantoor van het NEMO Science Museum belooft een inspirerende werkplek te worden waar medewerkers met plezier naartoe komen en optimaal kunnen samenwerken. PD Group is trots om bij te dragen aan deze transformatie en kijkt uit naar de voltooiing van dit bijzondere project.

Share This