Zitkampioen van Europa!

Ook al doen we dit jaar dan niet mee aan het EK Voetbal, een prijs hebben we al gewonnen. Nederlanders zitten gemiddeld het meest van alle Europeanen, 8 à 9 uur per dag, en dus zijn we zitkampioen van Europa. Dat is niet een kampioenschap om trots op te zijn. Veel mensen zitten letterlijk en figuurlijk de hele dag op kantoor. De teller van het gemiddeld aantal uur zitten loopt dan hard op.

Tips om meer te bewegen op kantoor:

– Voer je telefoongesprekken staand of lopend
– Stuur geen mailtjes naar je collega’s, maar loop er heen
– Haal wat vaker koffie voor je collega’s
– Print benodigde documenten uit op de verste printer
– Maak tijdens de lunch een korte wandeling

De afgelopen jaren zijn er diverse innovatieve oplossingen op de markt gekomen om bewegen op kantoor te stimuleren, waaronder de deskbike, walkdesk, etc. Wij zullen hieronder twee andere innovatieve oplossingen bespreken.

Vaak zijn we druk bezig met onze werkzaamheden en hebben we niet in de gaten hoe snel de tijd gaat, tot we op de klok kijken. Er is een lange tijd voorbij gegaan waarin we constant hebben gezeten. Axia Smart Active helpt dit patroon te doorbreken. De Axia Smart Active is een ergonomische Axia 2.0 bureaustoel waar je ontspannen en goed ondersteund op zit, maar in deze stoel is de Smart Active technologie ingebouwd. Die geeft een trilsignaal als het tijd is om even uit je stoel te komen. De bijbehorende ‘Axia Smart Active App’ geeft advies op maat over het verbeteren van je werkstijl. Je hoeft alleen de gratis app op je smartphone te installeren en deze te koppelen met het unieke signaal van jouw stoel. Zo leer je jezelf een actieve werkstijl aan.

Sommige medewerkers hebben tegenwoordig al de mogelijkheid om staand te werken of te vergaderen, maar dit geldt nog lang niet voor iedereen. Niet elke werkgever staat te juichen om bureaus die nog in goede staat zijn te vernieuwen voor (nieuwe) zit-sta bureaus. De QuickStand is een innovatieve oplossing hiervoor en kan op vrijwel iedere vaste tafel worden gemonteerd. Het afwisselen van staand en zittend werken is zo op een eenvoudige wijze mogelijk. Het werkblad kan moeiteloos naar de gewenste hoogte worden versteld. Door de uiterst stabiele constructie en het elegante en stijlvolle ontwerp is de QuickStand geschikt voor elke werkomgeving.

Actieve werknemers voelen zich lekkerder, zijn minder vaak ziek, zijn productiever, wisselen minder vaak van baan en hebben minder last van stress. Zitkampioen? Laten we er zo snel mogelijk voor zorgen dit kampioenschap te verliezen en met z’n allen in beweging te komen.

Bron: BMA Ergonomics, de Trouw, Humanscale, TNO

Share This